Spiraaltrap

Symmetrie, eenvoud en zachte charme. Een spiraaltrap is zowel thuis als op kantoor een geliefde trapvorm. Met zijn vloeiende ronde vormen en rustige uitstraling is deze trap een ware lust voor het oog. Daarnaast kenmerkt een spiraaltrap zich door de makkelijke integratie in verschillende interieurstijlen.

Neem contact op
Spiraaltrap perspectief

Ontwerp

Een spiraaltrap is een constructie die in een spiraalvorm omhoog draait. Dit gebeurt meestal rond een centrale as of kolom, vergelijkbaar met de structuur van een wenteltrap. Toch is er een verschil. 

Beide trapvormen draaien om een centrale as, maar een wenteltrap houdt zich niet altijd strikt aan het concept van de spiraalvorm. Door gebruik van bredere treden of andersvormige wentelingen kan de uiteindelijke vorm van een wenteltrap afwijken. Dit is niet het geval bij een spiraaltrap.

Spiraaltrap particulier
“Dynamische lijnen en moderne allure. Een spiraaltrap verbindt verdiepingen op een soepele manier.”
Djurre van Bruchem

Zakelijke spiraaltrappen

Een spiraaltrap kan veel meer dan rust en symmetrie uitstralen. Net zoals de tribunetrap kan deze trapvorm namelijk in grote open kantoorruimtes als indrukwekkend architectonisch verbindingselement optreden. Maak van een spiraaltrap op kantoor een gegarandeerd gespreksonderwerp door te kiezen voor complexe details zoals gedetailleerde balustrades of een combinatie van bijzondere materialen.

Particuliere spiraaltrap

Particuliere spiraaltrappen

Met een spiraaltrap in huis kies je voor veelzijdigheid en vloeiende vormgeving. Deze trapvorm is naast esthetisch ook functioneel geliefd. De compacte structuur betekent dat zowel kleine als grote ruimtes kunnen genieten van het dynamische karakter van de spiraaltrap. 

Personaliseer jouw trap door te spelen met het aantal draaiingen, de balustrade en verschillende materialen. Wil je meer weten over hoe een spiraaltrap in jouw woning past? Bekijk dan ter inspiratie onze gerealiseerde projecten!

Een spiraaltrap op maat

Kies voor een spiraaltrap als spraakmakende blikvanger, of ga voor een trap die in perfecte harmonie met de ruimte staat. Van Bruchem Staircases realiseert al ruim 135 jaar lang hoogwaardige maatwerk trappen. Reken op onze vakkundigheid en laat je adviseren over de mogelijkheden voor jouw authentieke trap.

Een LID spiraaltrap garandeert vloeiende vormen en een naadloze afwerking. LID staat voor ‘Limitless in Design’. Deze door Van Bruchem Staircases ontwikkelde revolutionaire bouwmethode maakt bijna iedere trapvorm mogelijk. Wanneer je voor de LID bouwtechniek kiest, dan wordt jouw spiraaltrap voorzien van een stalen constructie, een speciale vulling en een harde toplaag met diverse afwerkingen. 

Contact

Een spiraaltrap op maat is een verlengde van jouw interieurstijl. Van Bruchem Staircases specialiseert zich sinds 1888 in het creëren van exclusieve maatwerk trappen. Samen met leveranciers waar wij al meer dan 50 jaar mee samenwerken, onze eigen staal- en houtproductie en uitstekend vakmanschap voorzien we je woning van de spiraaltrap die jouw visie belichaamt.

Neem via onderstaand contactformulier contact op en kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek.

    Niet wat je zocht? Kijk ook eens naar: