Wenteltrap

Als een van de bekendste trapvormen straalt een wenteltrap elegantie en sierlijkheid uit. Een tijdloos ontwerp met vloeiende lijnen die in scherp contrast staan tot de geometrische vormen van bijvoorbeeld de z-trap of bloktrap. Verfijnd en ruimtebesparend vanwege de overwegend verticale oriëntatie, een wenteltrap is een aanwinst voor ieder interieur.

Neem contact op
Wenteltrap perspectief

Design wenteltrap kopen

Het aanschaffen van een maatwerk trap is een memorabele ervaring. Een wenteltrap kan zowel een subtiele toevoeging als een architectonisch pronkstuk van de ruimte zijn. De constructie wordt gekenmerkt door een centrale verticale as, waarrond de treden in een spiraal omhoog draaien. Hierdoor wordt een wenteltrap ook wel een spiraalvormige trap genoemd. 

In tegenstelling tot bij een zwevende trap is de draagstructuur bij een wenteltrap duidelijk zichtbaar. Dit gaat gepaard met eindeloze materiaal- en afwerkingsmogelijkheden, wat een wenteltrap makkelijk integreerbaar maakt binnen verschillende interieurstijlen. Van klassiek tot modern, wij ontwerpen en realiseren een trap die naadloos aansluit bij jouw visie.

Wenteltrap bovenperspectief
“Waanzinnige wentelingen die makkelijk integreerbaar zijn binnen iedere interieurstijl. Klassiek of modern, een wenteltrap past zich aan aan jouw omgeving.”
Djurre van Bruchem

LID bouwmethode

Jouw wenteltrap als kunstwerk in huis. LID staat voor ‘Limitless in Design’. Via deze revolutionaire techniek van Van Bruchem Staircases is bijna iedere trapvorm mogelijk. Het gebruik van een stalen constructie, een speciale vulling en een harde toplaag met verschillende afwerkingen zorgt voor een vloeiende vormgeving van de trap.

Houten wenteltrap

Wenteltrap hout

Een houten wenteltrap combineert charmante esthetiek met functionaliteit. De natuurlijke uitstraling van verschillende houtsoorten brengt warmte en gemoedelijkheid in huis. Vloeiende lijnvoering en een houten constructie creëren een uitnodigende sfeer van rust en comfort. Hout is tevens een bewerkbaar materiaal. Hierdoor kunnen wij een brede selectie aan afwerkingsmogelijkheden bieden waarbij vakmanschap en uniek ontwerp elkaar ontmoeten. 

Contact opnemen

Stalen wenteltrap

Strak en eigentijds. Een stalen wenteltrap is een uitstekende keuze voor iedereen die van een modern industrieel interieur houdt. Krachtig maar ook fijn, staal ondersteunt moeiteloos de elegante uitstraling die met het idee van een wenteltrap gepaard gaat. Daarnaast is staal een solide en betrouwbare materiaalkeuze die generaties lang meegaat. Ook andere materialen gaan goed met staal samen. Denk bijvoorbeeld aan een stalen trap met glazen details voor een licht en ruimtelijk gevoel, of combineer betonnen treden met een stalen balustrade.

Stalen wenteltrap

Maatwerk

We zetten ons vakmanschap met enthousiasme in voor de exclusieve wenteltrap die binnen jouw woning past. Van Bruchem Staircases werkt met hoogwaardige leveranciers en uitstekende materialen van over de hele wereld. Dankzij onze eigen staal- en houtproductie kunnen we de kwaliteit van onze producten waarborgen. 

Kom gerust langs in onze showroom om inspiratie op te doen en onze materialen te bekijken.

Contact

Een wenteltrap via Van Bruchem Staircases kenmerkt zich door authentiek maatwerk, hoogwaardige materialen en gepersonaliseerd design. Wij maken sinds 1888 van het selecteren van jouw trap een ware beleving. Vul onderstaand contactformulier in en plan vrijblijvend een oriënterend gesprek met ons in. 

    Niet wat je zocht? Kijk ook eens naar: