Zwevende trap

Modern, open en elegant. Een zwevende trap, ook wel zweeftrap genoemd, belichaamt karakter op een subtiele en stijlvolle manier. Ideaal wanneer je op zoek bent naar opmerkelijk design in combinatie met een gevoel van ruimte en licht in je interieur.

Zwevende trap constructie

Ontwerp

De naam zegt het al, maar bij deze trap lijken de traptreden te zweven, doordat ze zonder zichtbare ondersteuning met één zijde aan een draagstructuur worden bevestigd. Deze draagstructuur wordt aan de muur of het plafond vastgemaakt en vervolgens, afhankelijk van de gewenste uitstraling, al dan niet verborgen. Waar een spiltrap of wenteltrap een kenmerkende traditionele aanwezigheid heeft, biedt een zwevende trap een meer unieke, frisse en open indruk.

Het open en lichtdoorlatende concept garandeert eindeloze mogelijkheden. Zo past een minimalistische aanwezigheid die de rust in de ruimte bewaart wellicht het beste bij jouw interieur. Of wil je omgekeerd juist een bijzondere architectonische trapconstructie die bewondering oproept. Voeg hier ook nog eens een diversiteit aan materiaal opties aan toe en je krijgt een exclusieve trap die 100% jouw stijl belichaamt.

Zwevende trap particulier
“Illusie en elegantie gaan hand in hand bij een zwevende trap. Uniek zonder overheersend te zijn, deze minimalistische trap straalt verfijnde elegantie uit.”
Djurre van Bruchem

Zwevende trap constructie

Van Bruchem Staircases ontwerpt en realiseert maatwerk trappen waarbij design, vakmanschap en kwaliteit elkaar ontmoeten. Een trap hoort namelijk meer te zijn dan een louter functionele verbinding tussen verdiepingen.

Zwevend naar de volgende verdieping is op zich al bijzonder. Deze ervaring wordt nog specialer door te spelen met verschillende materialen en constructiemogelijkheden. Het vinden van de balans tussen functionaliteit en ontwerp is precies waar wij onze vakkundigheid graag voor inschakelen. We maken het zo gek, of zo serieus, als je kunt bedenken.

Zwevende treden

Unieke zwevende treden

Kies voor een strakke futuristische uitstraling door zwevende traptreden van staal tegen een contrasterende witte muur te plaatsen. Of speel met geometrie door minimalistische houten traptreden in twee kwarten naar de volgende verdieping te laten lopen. 

Wil je extra veiligheid zonder het indrukwekkende zicht van een zwevende trap te verliezen? Overweeg dan een glazen wand. Zo blijft jouw trap de open ruimtelijke blikvanger in huis, maar wel op een veilige manier.

Maatwerk zwevende trap

We zijn trots op onze kennis en expertise binnen het vakgebied en zetten ons vakmanschap met enthousiasme in voor nieuwe ideeën. Met een aantal van onze leveranciers werken wij al meer dan 50 jaar samen. Daarnaast hebben we een eigen staal- en houtproductie om de kwaliteit van onze producten te kunnen waarborgen. Combineer uitmuntende materialen met authentiek vakmanschap en innovatief design en je kunt rekenen op de juiste trap voor iedere omgeving. 

Een unieke woning verdient een exclusieve zwevende trap. Om dat te realiseren plannen we graag een kennismaking met je in. Tijdens het gesprek kijken we hoe we een trap creëren die naadloos aansluit bij de rest van jouw interieur. We brengen alle persoonlijke wensen in kaart en bieden advies op basis van onze deskundigheid om de perfecte trap te ontwerpen.

Contact

Bij het kopen van een zwevende trap bij Van Bruchem, kun je rekenen op exceptioneel design en zorgvuldig vakmanschap. Onze trappen worden steeds op maat gemaakt. Maak gebruik van onderstaand contactformulier en kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek.

    Niet wat je zocht? Kijk ook eens naar: