Spiltrap

Compact, dynamisch en gracieus. Een spiltrap brengt met zijn vloeiende vormen en wentelingen beweging in ieder interieur. Ben je op zoek naar een esthetische verschijning tussen verdiepingen, dan is deze trapvorm een aantrekkelijke optie.

Een spiltrap is een trap die in een spiraalvormige beweging omhoog draait. De treden zijn rond een centrale verticale paal gewikkeld, die ook wel de spil wordt genoemd. Bekende vormen van een spiltrap zijn de wenteltrap en de spiraaltrap. Deze trappen zijn ideaal voor smalle of kleinere omgevingen waar een rechte trap niet praktisch is. Naast functionaliteit is een spiltrap ook een trap die makkelijk in verschillende interieurstijlen geïntegreerd kan worden.

Neem contact op
Spiltrap particulier

Spiltrap kopen

Klassiek of modern, een spiltrap past binnen iedere omgeving. Een woning is een verlengde van jouw leven en dat verdient een unieke trap. Van Bruchem Staircases ontwerpt en realiseert al ruim 135 jaar  maatwerk trappen. We bieden advies over hoe jouw trap de subtiele aanvulling of esthetische blikvanger van de ruimte wordt, afhankelijk van waar jij naar op zoek bent.

Stalen spiltrap
“Een draaiend meesterwerk en de perfecte harmonie tussen vorm en functie. Een spiltrap is een fantastisch kunstwerk in beweging.”
Djurre van Bruchem

Ruimtebesparende spiltrap

Ruimtebesparend met bescheiden charme. Een spiltrap neemt minder ruimte in beslag dan veel andere trapsoorten. De compacte aard van deze trap doet echter niets af aan de esthetische waarde. Dankzij de vloeiende draaibeweging straalt een spiltrap al snel hoogwaardige elegantie uit. Speel met verschillende materiaalsoorten om het karakter van je trap nog verder tot uiting te brengen.

Spiltrap zwart

Stalen spiltrap

Spiltrappen zijn veelzijdig en kunnen uit een verscheidenheid aan materialen vervaardigd worden. Een populaire materiaalkeuze voor spiltrappen is staal. 

Staal wordt vaak met een modern industrieel interieur geassocieerd. Het oogt van nature strak en minimalistisch, maar dat hoeft het niet altijd te zijn. Vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit zijn er oneindig veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige geometrische balustrades en intrigerende details. Of combineer staal met andere materialen om een nog exclusievere trap te creëren die uniek is binnen jouw interieur.

Contact opnemen

Een spiltrap op maat

Van Bruchem Staircases biedt exclusieve trappen die jouw woning zowel praktisch als esthetisch naar het volgende niveau tillen. Reken op authentiek ontwerp, vakmanschap en uitmuntende materialen van over de hele wereld. Aan de hand van een kennismakingsgesprek horen we graag op welke manier een spiltrap bij jouw interieur hoort te passen. Vervolgens nemen wij het hele proces van ontwerp tot oplevering in handen.

Met de door Van Bruchem Staircases ontworpen LID bouwmethode wordt bijna iedere trapvorm mogelijk. LID staat voor ‘Limitless in Design’. Deze vernieuwende techniek maakt gebruik van een stalen constructie, een speciale vulling en een harde toplaag. Dit zorgt voor een vloeiende afwerking die kunst en functionaliteit moeiteloos samenbrengt. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw spiltrap.

Contact

Al sinds 1888 zetten wij ons in om voor iedere woning een authentieke trap op maat te ontwerpen. Zorgvuldig vakmanschap, uitstekende materialen en een jarenlange samenwerking met onze leveranciers resulteren in unieke trapconstructies die naadloos aansluiten bij jouw interieur. Plan via onderstaand contactformulier vrijblijvend een oriënterend gesprek en kom langs in onze showroom.

    Niet wat je zocht? Kijk ook eens naar: