Glazen trap

Ruimtelijk, zuiver en gracieus. Glas heeft een unieke lichtdoorlatende eigenschap die ervoor zorgt dat natuurlijk licht tot diep in een ruimte wordt verspreid. Daarnaast creëren glazen trappen vaak de optische illusie dat een ruimte als groter wordt waargenomen dan hij daadwerkelijk is. Deze betoverende elegantie zorgt ervoor dat glazen trappen erg geliefd zijn binnen hedendaags interieur design.

Neem contact op
Glazen trap treden

Glazen trap ontwerpen

Een esthetisch kunstwerk op zich. Dat een glazen trap een statement in huis is, komt niet als een verrassing. Glazen trappen schitteren regelmatig in luxe omgevingen zoals penthouses, hoogwaardige hotels of kunstgaleries.

Voeg zelf ook een elegante twist aan je woning of zakelijke omgeving toe met jouw eigen maatwerk glazen trap.

Glazen trap perspectief
“Een visueel spel van licht en ruimte. Een glazen trap brengt unieke helderheid en minimalistische charme met zich mee.”
Djurre van Bruchem

Trap met glaswand

Sluit een volledig glazen trap niet aan bij jouw esthetiek, maar heb je wel interesse in de charme van glas als materiaal? Dan is een samenspel van alternatieve materialen en glazen details wellicht een interessante overweging.

Een geliefde oplossing binnen dit segment is de trap met glaswand. Bij een trap met glaswand wordt regelmatig een open zijde van bijvoorbeeld een zwevende trap of z-trap voorzien van een heldere glazen wand. Dit biedt extra veiligheid zonder in te moeten leveren op het open karakter van de ruimte.

Particuliere trap met glas

Trap met glas

Glazen trappen hoeven niet volledig uit glas te bestaan om een modern en ruimtelijk gevoel uit te dragen. Wij ontwerpen voor jou een trap met glas die de elegantie en lichtdoorlatendheid van glas omvat, in combinatie met de karakteristieke kenmerken van andere voortreffelijke materialen. 

Zo kan een trap met glas bestaan uit warme eikenhouten treden met een glazen balustrade. Of visualiseer je persoonlijke stijl aan de hand van een krachtig stalen frame met glazen treden. 

Een trap met glas op maat

We ontwerpen en realiseren al 135 jaar authentieke glazen trappen. Dit doen we aan de hand van zorgvuldig vakmanschap, hoogwaardige materialen en een uitstekende samenwerking met onze leveranciers. Daarnaast beschikken we over onze eigen staal- en houtproductie, waardoor we de kwaliteit van onze materialen kunnen waarborgen.

Van Bruchem Staircases heeft een revolutionaire bouwmethode ontwikkeld die glazen trappen niet alleen functioneel, maar ook esthetisch optimaliseert. LID staat voor ‘Limitless in Design’. Met deze bouwtechniek wordt bijna iedere trapvorm realiseerbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie over de LID bouwmethode en wat deze voor jouw glazen trap kan betekenen.

Contact

Jouw maatwerk glazen trap begint bij een visie. Vanuit onze kennis en kunde bouwen we hier graag op voort, met als resultaat een exclusieve glazen trap die jouw ruimte verrijkt. Neem contact op via onderstaand contactformulier en kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek.

    Niet wat je zocht? Kijk ook eens naar: